あさりのお味噌汁 ~Asari Clam (Japanese littleneck)Miso soup~

最近だいぶ暑くなってきましたね。

少し前ですが春ということであさりのお味噌汁を作りました。

 

あさりは体を冷ます効果があり、体の過剰な熱と水分を取り除き、ほてり、イライラやむくみを緩和する効果があると言われています。

水分代謝が悪くなると体がだるくなったり、頭痛を引き起こす原因になると言われており、あさりを日々の生活に取り入れて水分代謝を良くして快適に過ごしましょう!

 

■レシピ 2人分:

味噌:大さじ1杯

あさり:1パック (約250g)

だしパック:1個(茅乃舎を使用)

水:300cc

 

The weather is getting hot and feels coming summer. I made Japanese littleneck miso soup serveral weeks ago in Spring time. Asari is one of foodstuff in Spring in Japan. 

 

In general, Japanese littleneck has an effect of cooling down the body heat and remove the over hydrate. Over hydrate is led hot flash, illitate and swelling etc. Japanese littleneck generally boosts water metabolism and remove these effects. 

Let's use Japanese littleneck in daily meals, boots water metabolism and spend wonderful day!! 

 

■Ingredients (2 people):

・Miso: 1 Table spoon

・Asari Clam (Japanese littleneck): 1 Package (About 250g)

・Dashi: 1 Dashi bag (To use as same as like Tea bag)

・Water:300㏄

 

f:id:choccot-daily:20200509230314j:plain

あさりの味噌汁